Dakrenovatie middelbare school in Indonesië (€7700)

Streefbedrag behaald
van totaal € 7.700 (100%)

“Mijn naam is Johanes Prasetyo. Ik leid de onderwijsafdeling van de GKT-kerken in Indonesië. In verschillende steden hebben we als kerkverband eigen scholen, van kleuterscholen  tot middelbare scholen. De scholen staan in wijken waar weinig christenen wonen. Op school vertellen we over Jezus en de Bijbel. Zo bereiken we veel niet-christelijke kinderen én hun ouders met het evangelie.

Onze scholen kunnen bestaan dankzij steun van kerkleden. Het schoolgeld alleen is niet genoeg om bijvoorbeeld de salarissen van leerkrachten te betalen. Daarbij hebben we ook leerlingen waarvan de ouders het schoolgeld niet kunnen betalen. Ook zij hebben recht op onderwijs en zijn welkom bij ons.

Het lukt onze kerken om de scholen draaiende te houden, maar het is net aan. Er blijft geen geld over voor onderhoud van de gebouwen. Terwijl een goed schoolgebouw een must is voor goed onderwijs. In de stad Jember (op Oost-Java) hebben we momenteel een flink groot onderhoudsprobleem: het dak van onze middelbare school is lek. En flink ook. Er zijn vier zwakke plekken waar het water doorheen komt.

Mijn droom is dat we het dak van de middelbare school in Jember kunnen repareren. De lekkages zorgen voor veel rommel in de lokalen en het is ook gevaarlijk (mensen glijden uit).”  

Help jij Johanes uit Indonesië mee om zijn droom waar te maken? Geef een gift, zodat het dak van de middelbare school in Jember gerepareerd kan worden. Alvast bedankt, ook namens de docenten en leerlingen!

Toelichting Verre Naasten: voor dit droomproject heeft Johanes €7.700 nodig. Hiermee kan hij materialen en manuren betalen, blijkt uit de offerte die hij heeft laten maken door een goede, lokale aannemer.  

In dit filmpje zie je wat beelden van de middelbare school in Jember!

Bekijk alle
€ 6.309,86 15-09-2023 | 12:16
€ 1.390,14 06-09-2023 | 12:52