Een print-leerwerkplek in India (€ 16.000)

van totaal € 16.000 (0%)

“Mijn naam is Mathusela Limboo, ik ben voorganger bij de Presbyteriaanse kerk in Kalimpong, in het noordoosten van India. Ook ben ik teamleider bij Hariyo Kharka, het opleidingscentrum van onze kerken.

Vanuit Hariyo Kharka worden cursussen verzorgd voor evangelisten, predi­kanten en kerkleden in de regio. Hiermee bouwen we aan gezonde, sterke kerken. Op dit moment richten we ons op zelfredzaamheid en capaciteitsversterking binnen de kerken. We bieden bijvoorbeeld trainingen aan over zelfstandigheid en ondernemerschap. Deze theorie willen we zelf ook graag in de praktijk brengen!

Mijn droom is om vanuit Hariyo Kharka een kleine printwinkel te beginnen. Deze kan als leerwerkplek dienen en met de opbrengsten kunnen we onze trainingen bekostigen. Er is in de omgeving veel vraag naar een plek om magazines, flyers etc. te kunnen printen, dus we verwachten genoeg klandizie. We zijn begin 2023 al gestart met de printwinkel, op het kantoor van Hariyo Kharka. De volgende stap is een pand kopen aan de hoofdstraat van het dorp, zodat we toegankelijker zijn voor klanten en meer mogelijkheden hebben. We hebben een geschikt pand gevonden en zijn bezig met de aankoop hiervan, die we zelf financieren. Wat we nog nodig hebben is onze inboedel: een goede computer, een fotokopieerapparaat, een laminaatapparaat, een digitale camera, een kleurenprinter, een generator voor als de elektriciteit uitvalt en inbindmaterialen.”

Help jij Mathusela om zijn droom waar te maken? Geef een gift voor de inboedel van de printwinkel, zodat het opleidingscentrum Hariyo Kharka kan blijven werken aan sterke, zelfredzame kerken in India.  

Toelichting Verre Naasten: voor dit droomproject heeft Mathusela €16.000 euro nodig. Een fotokopieerapparaat kost bijvoorbeeld €900 en een digitale camera kost €1450. Met het totaalbedrag kan Mathusela de benodigde apparaten kopen en personeel aannemen.  

Bekijk alle
€ 25 09-11-2023 | 21:28