Een schoolgebouw voor verpleegkundigen in Kameroen (€22.000)

van totaal € 22.000 (11%)

“Mijn naam is Christophe Hadama. Ik ben dominee in het uiterste noorden van Kameroen, dichtbij de grens met Nigeria. Deze regio wordt regelmatig getroffen door aanvallen van terreurorganisatie Boko Haram. De bevolking hier lijdt enorm, veel mensen slaan op de vlucht. Als kerken doen we wat we kunnen om de mensen te helpen. Zo zijn we een paar jaar geleden gestart met een eigen verpleegkundigenopleiding.

Mijn droom is dat er een nieuw, groter schoolgebouw komt voor deze opleiding, zodat er plek is voor meer studenten. Dat is hard nodig! Er is hier een schreeuwend tekort aan goed opgeleid zorgpersoneel. De meeste jongeren hebben geen geld en sociaal netwerk om in de stad te studeren. En van degenen die dat wel doen, komen er maar weinig terug. Er zijn veel dorpen zonder basisgezondheidszorg. Een lokale opleiding geeft jonge mensen kans op nuttig werk, een eigen inkomen én hoop voor de toekomst. En daardoor zijn ze ook minder vatbaar voor extremistische groepen, zoals Boko Haram.

Onze verpleegkundigenopleiding telt nu al 187 studenten en huist in een klein gebouw dat uit zijn voegen barst. Als we alle studenten tegelijk willen onderwijzen of examens willen afnemen, dan moeten we naar buiten. Dat doet af aan de kwaliteit van het onderwijs en het wordt niet getolereerd door de overheid. Daarom droom ik van een nieuw gebouw, in de vorm van een ruime conferentiezaal. Dan kunnen we alle verpleegkundestudenten lesgeven en daar examens afnemen. Daarnaast kan de ruimte ook door de kerken gebruikt worden. Een deel van het nieuwe gebouw staat er al, maar we hebben als kerken veel te weinig geld om de bouw af te maken.”

Help jij Christophe om zijn droom waar te maken? Geef een gift voor het afbouwen van de school, zodat meer jongeren in Kameroen opgeleid kunnen worden als verpleegkundige. Investeer in hun toekomst én in de gezondheidszorg in deze regio!  

Toelichting Verre Naasten: voor dit droomproject heeft Christophe € 22.000,- nodig. Daarmee kan het schoolgebouw voor de verpleegkundigenopleiding afgebouwd worden en kunnen meer Kameroense jongeren een opleiding verpleegkunde gaan doen.

Bekijk alle
€ 50 10-06-2024 | 13:19 Medische zorg is essentieel. Goed onderwijs daarin ook.
€ 100 29-05-2024 | 22:01
€ 50 07-05-2024 | 11:55
€ 100 16-04-2024 | 09:24
€ 58,40 25-03-2024 | 16:10