Trainingsmateriaal voor gezond eten in Zuid-Afrika (€5.300)

van totaal € 5.300 (4%)

“Mijn naam is Guy Stubbs. Ik ben manager van ChildVision (Khanyisani) in Zuid-Afrika. Wij zetten ons in voor kwetsbare kinderen, gezinnen en gemeenschappen. Ons doel is om armoede te doorbreken, dat doen we op allerlei verschillende manieren. We focussen onder meer op gezonde voeding: wat is goed voor je en hoe kom je aan gezond eten? Zo geven we trainingen over gezond eten en over het aanleggen van een moestuin.

Een paar jaar geleden bezocht ik Mama Zodwa. Ze woont op het platteland van KwaZulu. Toen ik bij haar huis aankwam, zag ik een prachtige, goed onderhouden moestuin, zelfgemaakte kippenhokken en bijenkorven. Ik vroeg haar: "Mama Zodwa, hoe heb je zulke mooie dingen gemaakt?" Ze antwoordde: "Mijn kinderen." Precies op dat moment kwamen haar drie kinderen uit school. Ik begroette hen en vroeg ze wie hen geleerd had om de moestuin aan te leggen en de kippen en bijen te verzorgen. Ze antwoordden eenstemmig: "Mama heeft het ons geleerd toen ze terugkwam van de zelfhulp-bijeenkomsten van Khanyisani." Ik kreeg een rondleiding en zag onze trainingsboekjes liggen. De kinderen legden uit dat hun moeder analfabeet was, maar de plaatjes begreep. Zij konden goed lezen, maar hadden geen ervaring. Dus de kinderen lazen de boekjes voor aan hun moeder en Mama Zodwa legde de plaatjes uit. Zo werkte de hele familie samen om toe te passen wat Mama Zodwa had geleerd. En had dit gezin goed, gezond te eten én inkomen!

Mijn droom is om dit trainingsmateriaal af te drukken en te verspreiden, zodat meer gezinnen hiermee geholpen zijn. Een smartphone hebben zij vaak niet, dus het is van grote waarde om materialen af te drukken en niet alleen digitaal beschikbaar te hebben. Het is mijn droom om deze boekjes te delen met gezinnen die in armoede leven.”

Help jij Guy om zijn droom waar te maken? Geef een gift, zodat trainingsboekjes gedrukt kunnen worden en de leefomstandigheden van arme Zuid-Afrikaanse gezinnen verbeteren!   

Toelichting Verre Naasten: voor dit droomproject heeft Guy €5.300 euro nodig. Daarmee krijgen 130 gezinnen een boekje en training, dat is €40 voor een boekje en training! De boekjes worden vaak doorgegeven en kunnen weer andere gezinnen verder helpen.

Bekijk alle
€ 50 08-05-2024 | 10:27
€ 100 18-04-2024 | 13:48 🇿🇦🇿🇦🇿🇦
€ 5 17-04-2024 | 08:28
€ 10 16-04-2024 | 19:10
€ 15 16-04-2024 | 17:22