Betere leefomstandigheden voor weduwen in Zambia (€5500)

van totaal € 5.500 (13%)

“Mijn naam is Dennis Milanzi. Ik ben directeur van TEEZ: Theological Education by Extension in Zambia. Onze instelling geeft hoop aan mensen. We bemoedigen degenen die onderdrukt worden en onderwijzen om mensen te helpen een diepere relatie met God te ontwikkelen. Zo willen we bijdragen aan een verandering in de samenleving. Ons verlangen is om de bestaanszekerheid van de lokale bevolking te vergroten. Er is hier in Zambia veel armoede. Meer dan 60% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Voor weduwen is het extra uitdagend om armoede het hoofd te bieden: ze moeten hun man missen, hun gezin onderhouden en inkomen zien te verwerven.

Mijn droom is om zelfredzaamheid van weduwen in onze kerken te vergroten. Zodat zij hun gezinnen kunnen voeden en hun kinderen naar school kunnen sturen. Ons project heeft een duurzame opzet. De vrouwen krijgen startkapitaal om kippen of een geit aan te schaffen. Hiermee kunnen ze inkomen verwerven, door het fokken en verkopen van kippen of van geitenmelk of -kaas. Daarbij volgen ze een training in bedrijfsvoering en financiële kennis en gaan ze deel uitmaken van een supportgroep. Hierdoor kunnen de vrouwen elkaar bemoedigen en inspireren. Niet alleen wat betreft hun onderneming, maar we hopen dat het delen van lief en leed ook helpt bij het verwerken van het verdriet om hun echtgenoot.

We willen graag starten met een groep van 20 vrouwen. Daardoor is het financiële risico klein en het is een mooie groepsgrootte om onderling betrokken te blijven. De weduwen die meedoen aan dit project komen uit verschillende kerken. De lokale predikanten weten welke vrouwen dit project het hardst nodig hebben en helpen om de groep samen te stellen.”

Help jij Dennis om zijn droom waar te maken? Geef een gift, zodat weduwen in Zambia met kippen of een geit de kans krijgen om zelf inkomen te verwerven en hun leefomstandigheden verbeteren! 

Toelichting Verre Naasten: voor dit droomproject heeft Dennis €5.000 euro nodig. Dit wordt besteed aan het verzorgen van de trainingen (zowel bedrijfsvoering als training over houden en fokken van dieren) en de aanschaf van de dieren. Dat is €250 per vrouw.

Bekijk alle
€ 100 07-06-2024 | 12:35
€ 50 30-05-2024 | 09:39
€ 500 27-03-2024 | 17:16
€ 100 17-03-2024 | 11:12
€ 15 06-02-2024 | 23:02